Trofeu

cartell-trofeu
Cartell 2016

Aquesta competició va néixer l’any 2007 amb la finalitat de permetre a tots els clubs i patinadors gaudir de  la modalitat de grups xou sense estar cenyits a l’estricta normativa de les Federacions Catalana i Espanyola de Patinatge pel que fa a l’edat i al nombre de patinadors, que sovint impedeix als clubs petits poder participar en les grans competicions oficials. Al mateix temps el trofeu serveix per gaudir i fer il·lusionar als patinadors, pares i clubs en aquesta modalitat del patinatge de la qual Catalunya és campiona d’Espanya, d’Europa i del món durant els darrers anys. El trofeu del Pla té la voluntat d’intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la província i de Catalunya, en la seva modalitat Open, participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva.

El nostre Trofeu es va consolidant any darrere any i en aquesta novena edició, a causa de l’èxit d’assistència de les edicions anteriors, hem dividit la categoria “B” en dues modalitats, la B1 per patinadors de 7 a 14 anys i la B2 per patinadors de 12 o més anys.

wp-1486712835938.jpg
Cartell 2017

La divisió de la categoria B, la consolidació de la categoria MÀSTER i el bon fer dels darrers anys han comportat un augment del nombre de coreografies participants que com a conseqüència directa ens han fet allargar a dues les jornades la durada del trofeu i aconseguir ser la competició més important de xous de la Territorial de Tarragona i una de les proves de referència del calendari català.

Fins a la creació del Trofeu de Grups Xous del Pla tots els campionats i trofeus de grups xou es basaven en la normativa de la Federació Espanyola i de la Federació Catalana de Patinatge de manera que per poder participar cal que els clubs han de tenir un nombre determinat de patinadors amb uns grups d’edat concrets. Molts clubs petits no disposen d’aquest nombre de patinadors i no participen en aquests campionats federatius. D’altra banda gairebé la totalitat dels clubs realitzen festivals amb coreografies de grups. El trofeu del Pla va néixer amb la voluntat d’intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la província participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva.

El Trofeu del Pla està dividit en dues categories o modalitats:

La CATEGORIA A es regeix per les normatives de la Federació Catalana de Patinatge. Els grups que participen en aquesta categoria són els que opten a classificar-se per la Copa Catalana de Grups Xou.

IMG-20180217-WA0003.jpg
Cartell 2018

La CATEGORIA B. En aquest grup poden participar tots aquells grups que ho desitgin encara que per l’edat o nombre de participants no estiguin dins de cap normativa federativa. No hi ha límits quant al nombre de patinadors ni a les seves edats. La finalitat d’aquesta nova categoria és iniciar i animar als patinadors i clubs a participar en una competició de xous i gaudir del patinatge de conjunts.

Amb la celebració de la desena edició i veient com el trofeu creix any rere any en nombre de coreografies, patinadors i clubs participants s’ha demostrat l’èxit de la fórmula emprada pel Club Patí El Pla de Santa Maria.

Una altra de les singularitats del trofeu és l’existència de la categoria Màsters adreçada a expatinadors i nous patinadors de més edat (de vint i molts a més de cinquanta anys). El Pla novament ha estat pioner a Catalunya i a Espanya amb la creació d’aquesta nova modalitat l’any 2014. Actualment aquesta modalitat de xous màsters està reconeguda dins la Federació Catalana de Patinatge i participa a la Copa Catalana de Grups Xou.

En la jornada del dissabte van participar els grups que competien per obtenir plaça a la Copa Catalana de  Xous. Les categories participants el dissabte van ser grups de les categories Quartet, Juvenils, B2 i Màster. La jornada de diumenge, a causa del gran nombre de coreografies inscrites, va estar dedicada exclusivament a la categoria B1.

Les nostres patinadores el dissabte van participar en la categoria Màster obtenint la puntuació més alta de totes les coreografies participants. El diumenge el grup B2 va obtenir una molt meritòria quarta plaça que fica de manifest la seva progressió artística i tècnica en el darrer any.

Si ens cenyim estrictament a les dades numèriques, aquests han estat els resultats:

  • Territorials participants: 2 (Tarragona i Barcelona)
  • Clubs participants: 14
  • Coreografies realitzades: 20
  • Patinadors participants: 300
  • Tècnics, delegats i auxiliars dels clubs: 98
  • Jutges i federatius: 12
  • Organització: 40
  • Públic assistent dissabte: 550
  • Públic assistent diumenge: 750

La Junta Directiva del nostre club agraeix a totes aquelles persones i institucions que d’una manera o altra han fet possible que aquest trofeu hagi estat novament una realitat i un èxit, i vol fer un agraïment molt especialment a l’Ajuntament del Pla de Santa Maria que sempre ens ha recolzat en tots els projectes. El Trofeu ha estat possible gràcies al suport obtingut pels nostres patrocinadors URSA (GRUPO URALITA) i REVLON, pels nostres col·laboradors BODEGUES CLOS MONTBLANC, EUROPASTRY, CLIP XIP, OHAART DISSENY,  així com l’esforç i la feina de tots els membres de la junta directiva, pares, tècnics i patinadors.