Trofeu Grups Xou 2019

DADES BÀSIQUES DEL 13è TROFEU DE GRUPS XOU
EL PLA DE SANTA MARIA 2019

Dates: 13 i 14 d’abril de 2019
Horaris: dissabte i diumenge de 9,30 a 20.30 h
Patinadors: Es preveu uns 300
Tècnics: Es preveu uns 80
Delegats federatius: 30

Públic dissabte: unes 750 persones
Públic diumenge: unes 550 persones

http://www.cpepsm.com/

Autoritats:

– Excm. Sr. Mateu Montserrat, Alcalde del Pla de Santa Maria.
– Sr. Maria Teresa, tinent d’alcalde de l’ajuntament de Pla de Santa Maria.
– Sr. Josep Silvestre, regidor d’esports de l’ajuntament del Pla de Santa Maria.

– President de la Territorial de Tarragona de la Federació Catalana de Patinatge.
– President del Comitè de Patinatge Artístic de la Territorial de Tarragona de la Federació Catalana de Patinatge

Col·laboradors:
– Diputació de Tarragona
– Bodegues Clos Montblanch
– Europastry
– Supermercats Bon Preu i Esclat

Singularitat del nostre trofeu:

Fins a la creació del Trofeu de Grups Xous del Pla tots els campionats i trofeus de grups xou es basaven en la normativa de la Federació Espanyola i de la Federació Catalana de Patinatge de manera que per poder participar cal que els clubs han de tenir un nombre determinat de patinadors amb uns grups d’edat concrets. Molts clubs petits no disposen d’aquest nombre de patinadors i no participen en aquests campionats federatius. D’altra banda gairebé la totalitat dels clubs realitzen festivals amb coreografies de grups. El trofeu del Pla va néixer amb la voluntat d’intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la província participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva.

El Trofeu del Pla està dividit en dues categories o modalitats:
La CATEGORIA A es regeix per les normatives de la Federació Catalana de Patinatge. Com a novetat aquest anys els grups que participen en aquesta categoria són els que opten a classificar-se per la Campionat Promoció de Catalunya de grups xous.

La CATEGORIA B. En aquest grup poden participar tots aquells grups que ho desitgin encara que per l’edat o nombre de participants no estiguin dins de cap normativa federativa. No hi ha límits quant al nombre de patinadors ni a les seves edats. La finalitat d’aquesta nova categoria és iniciar i animar als patinadors i clubs a participar en una competició de xous i gaudir del patinatge de conjunts.

Amb la celebració de la desena edició i veient com el trofeu creix any rere any en nombre de coreografies, patinadors i clubs participants s’ha demostrat l’èxit de la fórmula emprada pel Club Patí El Pla de Santa Maria.

Una altra de les singularitats del trofeu és l’existència de la categoria Màsters adreçada a expatinadors i nous patinadors de més edat (de vint i molts a més de cinquanta anys). El Pla novament ha estat pioner a Catalunya i a Espanya amb la creació d’aquesta nova modalitat l’any 2014. Actualment aquesta modalitat de xous màsters està reconeguda dins la Federació Catalana de Patinatge i participa a la Copa Catalana de Grups Xou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s